Saturday, December 25, 2010

Sekian Lama..

Fuh~
Fuh~
sekian lama tak buka blog..
berabuk gila..
banyak yang berlaku sepanjang tahun 2010 neh..
segala suka, duka, pahit, manis, masam, masin dan banyak lagi rasa yang telah saya hadapi..
sememangnya masa tidak mengizinkan untuk menulis blog..
sungguh sibuk sehingga kan mengabaikan blog neh begitu lama..
banyak perkara yang saya ingin lakukan dan tak berkesempatan tahun ini..
mungkin tahun 2011 insyaallah saya akan cuba untuk mencapai apa yang diingini yang tak sempat nak lakukan tahun 2010 neh..
2010 juga hampir melabuhkan tirainya..
dan kita akan bersemuka pula dengan tahun 2011..
saya akan bingkaskan sedikit sebanyak yang berlaku pada 2010 neh..



(gambar diatas) ketika baru bermula semester 2 tahun 2 kami lepak ditepi pantai Kuala Perlis dan pada masa tu boring tak taw nak buat apa2..
(gambar tengah dan gambar bawah) ketika berada di Regency Hotel dan sempat menangkap gambar permandangan Bandaraya Alor Star..



bermula semester baru tahun 2010 dengan kampus UniMAP baru yang terletak di Ulu Pauh, Arau..






kenangan berjalan bersama kawan-kawan bagi program 7 pillars yang amat memenatkan tetapi sungguh seronok..






(gambar diatas) T.T. bersama gyp buat kali pertama..
(gambar ditengah)Perjalanan yang sungguh seksa untuk pulang kekampong mengalami beberapa masalah dan berjaya harungi dengan jayanya..
menghadiri majlis perkahwinan kawan iaitu Hezry Azlee Ayob yang sungguh happening..
selamat pengantin baru diucapkan semoga berkekalan hendaknya..





(gambar atas dan tengah) ketika menyertai pertandingan bowling dalam school Manufacturing UniMAP..sungguh seronok sebab dapat bermain bowling free dan bermain 3 frame sampai lenguh tangan..
(gambar bawah) membantu kawan dengan shoot photo spa yang dikendalikannya bertujuan untuk promosi spa yang baru dibuka..




telah melaksanakan tugas sebagai seorang photographer pada majlis perkahwinan Sham dan Ina dan tahniah diucapkan kepada meraka berdua..





ketika ini saya dan rakan berkunjung ke tapak pesta belon udara panas yang berlangsung di Tempat Rekreasi Suka Menanti..tetapi agak hampa ketika ini kerana belon yang hendak dilihat berlangsung lewat dan kami pun malas menunggu lama terus sahaja beredar dari tempat kejadian..T__T


Majlis Perkahwinan Talib dan Seri yang berlangsung di Arau Perlis..saya telah dijemput sebagai Photographer oleh sebuah syarikat advertising dan bridal Kangar Perlis yang bernama Red Frame..job ini telah merugikan saya kerana syarikat ini tidak membayar duit upah setelah saya penat menangkap gambar..nak buat macam mana malang tidak lah berbau..tapi tahniah kepada pihak pengantin dan terima kasih atas kerjasama anda..



gambar diatas ketika saya mendapat undangan untuk menjadi photographer untuk Majlis Perkahwinan Zamri dan Ruhana yang bertempat di Jitra Kedah. Pasangan ini memang best dan sporting..terima kasih atas kerjasama pihak pengantin dan semoga berbahagia hendaknya saya ucapkan..




gambar diatas ketika sesi fotografi Majlis Perkahwinan Wan dan Intan yang berlangsung di Alor Star Kedah..Pasangan pengantin ini memang best tahap tak hengat dia punya sporting..sungguh seronok dapat merakamkan gambar mereka..tahniah dan semoga berkekalan ke anak cucu saya ucapkan..dan terima kasih saya ucapkan kepada pihak pengantin..^__^




gambar ini diambil ketika Raya Aidilfitri tapi memang agak boring raya neh sebab tak banyak berkunjung kerumah kawan-kawan kerana banyak yang tidak dapat cuti..masing-masing sibuk dengan kerja..



gambar diatas ketika photoshoot JFF di Airport Kepala Batas Alor Star Kedah..
mereka ini anak muda yang berjiwa kental menubuhkan satu komuniti fixed gear bike yang mampu mengisi masa lapang yang sihat dengan mengayuh basikal disamping dapat bertukar-tukar pandangan dengan team fixed bike yang lain..tahniah kepada meraka..







gambar diatas diambil ketika outing bersama rakan di Chuping,Padang Besar, dan Tasek Timah Tasoh Perlis..cuaca pada hari itu sungguh indah dan saya sempat merakamkan keindahan tempat-tempat di Negeri Perlis ini..sungguh menakjubkan keindahan ciptaan tuhan..masyaallah..



gambar diatas ketika saya melaksanakan tugas sebagai photographer di Majlis Pertunangan Mieza dimana Mieza ini seorang yang sungguh sporting sehinggakan saya tidak susah beri arahan untuk posing..memang seronok dapat bekerjasama dengannya..Terima kasih dan selamat bertunang semoga berkekalan hingga ke jinjang pelamin saya ucapkan..^___^




Gambar diatas ketika sesi fotografi Firdaus dan Falia yang berlangsung di Dewan Pejabat Daerah Kubang Pasu Jitra Kedah..pasangan ini sungguh sporting juga..sungguh senang berkerjasama dengan mereka..Terima kasih dan tahniah saya ucapkan..






gambar diatas diambil berlainan tempat dimana atas sekali Sydney,tengah tu Brisbane dan akhir tu Gold Coast..gambar ini diambil ketika saya berkunjung ke Australia..sungguh cantik tempat orang tapi lagi best tempat sendiri..^___^



Dan terakhir sekali saya ingin mengucapkan selamat tahun baru kepada semua semoga tahun hadapan dapat menjanjikan kehidupan yang lebih baik dari tahun 2010 neh..peace..Assalamualaikum..^___^

4 comments:

kuKu said...

mmg sgt berabuk..lama x update..

emmetRaxor said...

hehehehe..
tak sempat nak update..
bz la katakan..

Anonymous said...

Hello. [url=http://blue-pil.com/en/item/generic_lipitor.html]order lipitor[/url] keep this deals [url=http://ph-pills.com/en/item/generic_alli.html]diet[/url]

Anonymous said...

Heisse Teenies ab 18 live vor der privaten webcam.
Willst du mit ihnen chatten? Melde dich jetzt unverbindlich an und du bekommst sofort 50 Coins für die webcams kostenlos!
Geniesse geile [b][url=http://free-teen.org]Free Teens[/url][/b]. Gerade erst 18 und schon so sexhungrig.

[url=http://www.europejskiurzednik.pl/forum/memberlist.php?mode=viewprofile&u=16353]Teen Livecam[/url]
[url=http://permacultureottawa.ca/connections/memberlist.php?mode=viewprofile&u=9831]FreeTeen[/url]
[url=http://maconnational.com/MB/memberlist.php?mode=viewprofile&u=48667]Live Teens[/url]

[url=http://nudeforum.celebnudewiki.com/showthread.php?p=13549#post13549]Free Teens[/url]
[url=http://forum.crazie.net/memberlist.php?mode=viewprofile&u=2190]Free Teens[/url]
[url=http://pole-strip.ru/includes/guest/index.php?showforum=1]Free Teen[/url]

http://pingdigg.com/submit/user/profile/GratisTeeny/ http://sokolorkestar.art.pl/forum/memberlist.php?mode=viewprofile&u=9476 http://lexington.woodworkersguild.org/forum/memberlist.php?mode=viewprofile&u=313695 teens[/url]